## Monday (Day 1) GenCyber Smart Girls Camp Schedule

Time	Joppa Hall Room 008		
	Topic	Activity	
9:00-9:15	Welcome and Camp Safety Drill – 15 mins	Welcome Campers and Perform Fire and Lockdown Drill	
9:15-10:00	Introductions/Overview – 45 mins	Introductions, Camp Overview, Logistics, Expectations, Review Daily Schedule, Distribute Phones, Fitness Trackers, and Thumb Drives, Explain 1 Second Everyday, and On the Ball Intro	
10:00-10:45	Ice Breaker – 45 mins	Teamwork Escape Room	
10:45-11:00	Pre-Camp Assessment – 15 mins	Cyber Assessment	
11:00-11:15	Break/Snack – 15 mins	Joppa 015 or Courtyard	
11:15-11:45	GenCyber First Principles Introduction – 30 mins	Roomba Demo Introduce GenCyber Principles and Ethics	
11:45 -12:15	Domain Separation, Layering, Least Privilege – 30 mins	Create a Security ID	
12:15-12:45	Lunch – 30 mins	Joppa 015 or Courtyard	
12:45-2:00	Process Isolation, Resource Encapsulation, Simplicity – 75 mins	Arduino  Simulator  TINKERCAD - <a href="https://www.tinkercad.com/">https://www.tinkercad.com/</a>	
2:00-2:30	Career Exploration – 30 mins	Guest Speaker – Dr. Lynn Houston	
2:30-2:45	Break/Snack – 15 mins	Joppa 015 or Courtyard	
2:45-3:45	Abstraction, Domain Separation, Layering, Minimization, Modularity, Process Isolation, Resource Encapsulation, Simplicity – 60 mins	Internet of Me – Protecting Your Online Identity	
3:45-4:00	Daily Wrap-Up – 15 mins	Review and 1 Second Everyday	

## Tuesday (Day 2) GenCyber Smart Girls Camp Schedule

Time	Joppa Hall Room 008	
	Topic	Activity
9:00-9:30	Review - Discuss GenCyber 1 <sup>st</sup> Principles and Yesterday's Activities – 30 mins	Kahoot! Fitness Tracker Morning Walk
9:30-10:45	Abstraction, Domain Separation, Layering, Minimization, Modularity, Process Isolation, Resource Encapsulation, Simplicity – 75 mins	Ethics in Cybersecurity
10:45-11:00	Break/Snack – 15 mins	Joppa 015 or Courtyard
11:00-12:00	Data Hiding, Least Privilege, Modularity – 60 mins	Smart Home/Amazon Alexa
12:00-12:30	Lunch – 30 mins	Joppa 015 or Courtyard
12:30-1:15	Career Exploration – 45 mins	Guest Speaker and Activity - Dr. Aisha
1:15-2:00	Data Hiding, Layering – 45 mins	Social Media
2:00-2:15	Break/Snack – 15 mins	Joppa 015 or Courtyard
2:15-3:30	Process Isolation, Resource Encapsulation, Simplicity – 75 mins	Arduino
3:30-3:45	Abstraction, Data Hiding, Least Privilege, Modularity, Resource Encapsulation, Simplicity – 15 mins	Fitness Trackers – Synch and Verify
3:45-4:00	Daily Wrap-Up – 15 mins	Review and 1 Second Everyday

# Wednesday (Day 3) GenCyber Smart Girls Camp Schedule

Time	Joppa Hall Room 008	
	Торіс	Activity
9:00-9:30	Review - Discuss GenCyber 1 <sup>st</sup> Principles and Yesterday's Activities – 30 mins	Kahoot! Fitness Tracker Morning Walk
9:30-10:30	Domain Separation, Modularity, Process Isolation – 60 mins	Roomba
10:30-10:45	Break/Snack – 15 mins	Joppa 015 or Courtyard
10:45-12:00	Process Isolation, Resource Encapsulation, Simplicity – 75 mins	Arduino      Home Setup     Recommended Projects
12:00-12:30	Lunch – 30 mins	Joppa 015 or Courtyard
12:30-1:30	Process Isolation, Resource Encapsulation, Simplicity – 60 mins	Arduino - Continuation
1:30-2:30	Abstraction, Data Hiding, Least Privilege, Minimization - 60	Geotags - Scooby Activity & Synch Fitness Trackers
2:30-2:45	Break/Snack – 15 mins	Joppa 015 or Courtyard
2:45-3:45	Minimization, Modularity, Process Isolation – 60 mins	Virtual Reality - Google Cardboard
3:45-4:00	Daily Wrap-Up – 15 mins	Review and 1 Second Everyday

## Thursday (Day 4) GenCyber Smart Girls Camp Schedule

Time	Joppa Hall	
	Topic	Activity
9:00-9:15	Review- Discuss GenCyber 1 <sup>st</sup> Principles and Yesterday's Activities – 15 mins	Kahoot! Fitness Tracker Morning Walk
9:15-10:15	Data Hiding, Least Privilege, Resource Encapsulation – 60 mins	Cyber Activity Kit
10:15-10:30	Break/Snack – 15 mins	Joppa 015 or Courtyard
10:30-12:00	Abstraction, Data Hiding, Least Privilege, Minimization - 90 mins	Geocaching Outdoor Scavenger Hunt
12:00-12:30	Lunch – 30 mins	Joppa 015 or Courtyard
12:30-1:30	Career Exploration – 60 mins	Cybersecurity Career Guide
1:30-2:30	Least Privilege, Minimization, Simplicity – 60 mins	Drones
2:30-2:45	Break/Snack – 15 mins	Joppa 015 or Courtyard
2:45-3:45	Data Hiding – 60 mins	Forensics
3:45-4:00	Daily Wrap-Up – 15 mins	Review and 1 Second Everyday

### Friday (Day 5)

# GenCyber Smart Girls Camp Schedule

Time	Joppa Hall Room 008 and Courtyard or 115	
	Topic	Activity
9:00-9:30	Review and discuss GenCyber 1 <sup>st</sup> Principles and yesterday's activities – 30 mins	Kahoot! Fitness Tracker Morning Walk
9:30-10:30	Abstraction, Data Hiding, Least Privilege, Minimization, Modularity, Simplicity – 60 mins	Cyber Games – NeverLAN CTF <a href="https://prectf.neverlanctf.com/">https://prectf.neverlanctf.com/</a>
10:30-10:45	Break/Snack – 15 mins	Joppa 015 or Courtyard
10:45-11:45	Cryptoanalysis 101 - 60 mins	Guest Speaker - NSA
11:45-12:00	Complete Mandatory Survey – 15 mins	Post-Camp Assessment & GenCyber Student Survey
12:00-12:30	Lunch – 30 mins	Joppa 015 or Courtyard
12:30-1:00	Abstraction, Data Hiding, Least Privilege, Modularity, Resource Encapsulation, Simplicity – 30 mins	Fitness Trackers
1:00-1:15	Camp Close-Out – 15 mins	One Second Every Day, Clear Browsers of Data, Uninstall Garmin and 1SE Apps, Log Out, and Pack Up
1:15-2:00	GenCyber First Principles – 45 mins	Posters and Presentations – Preparation Joppa 016
2:00-2:15	Break/Snack – 15 mins	Joppa 015 or Courtyard
2:15-3:15	GenCyber First Principles – 60 mins	Posters and Presentations – Preparation Joppa 016
3:15-4:00	GenCyber First Principles – 45 mins	Show and Tell for Parents – 1 <sup>st</sup> Principles and 1 Second Everyday Joppa Hall Courtyard or 115